Omega-3 för bättre hälsa

Äter du tillräckligt med fisk? Du har säkert hört det förr: ”Du är vad du äter”. Det är ett gammalt, kinesiskt ordspråk som säger något om vikten av vad vi stoppar i oss.

Friskare med fettsyror: Varför är omega-3 så viktig för vår kropp?

Maten vi äter kan både förebygga sjukdom och främja god hälsa, och omega-3 rekommenderas bland annat av Världshälsoorganisationen (WHO).
Omega 3 kan hjälpa till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, vilka är bland de vanligaste dödsorsakerna för både kvinnor och män i Sverige.

Läs också: Omega-3: Vad är det egentligen?

Vitaminrik fiskleverolja

Du kanske har hört hur bra det är med dagligt intag av fiskleverolja, för både synen och hjärnan? Fettsyran DHA är speciellt viktigt för att upprätthålla en bra syn- och hjärnfunktion genom hela livet, och därför är det viktigt att vi äter en omega 3-rik kost. Exempel på det är fet fisk som sill, lax och makrill.

Äter du tillräckligt med fisk?

Tycker du att det är svart att få i dig omega 3 via maten så kan lösningen vara att ta en tesked Möllers tran om dagen. Den innehåller den rekommenderade dagliga dosen av naturlig omega 3 från fisken du kanske inte alltid klarar av eller har möjlighet att äta.

Läs också: Omega-3 under graviditeten